Cine suntem?

Bună! Sunt Ileana de la Youth 4 Future.
Cine a avut răbdarea să arunce o privire pe postările anterioare, probabil că a observat că fiecare material începe așa.

Așadar, eu sunt Ileana, de la Asociația Youth 4 Future. Probabil că deja te întrebi cine naiba mai e și asta și ce vrea de la mine. Stai liniștit, că deocamdată nu vreau mare lucru. Astăzi vreau doar să ne cunoaștem.

Prezentarea formală sună cam așa: ”Asociația Educațional Culturală pentru Sport și Tineret YOUTH 4 FUTURE este o asociație non-guvernamentală care are ca scop implicarea tinerilor în diverse proiecte, activități și evenimente pentru promovarea sportului, a culturii sportive şi educaţiei prin spiritul fair-play, conştientizarea culturii, a educaţiei şi a şcolii drept parte componentă a vieţii noastre, precum și promovarea culturii sub toate aspectele sale, promovarea valorilor sociale, promovarea respectării demnităţii umane şi a drepturilor universale ale omului, eliminarea tuturor formelor de discriminare culturală, etnică, lingvistică, religioasă, rasială sau sexuală.

Bla, bla, bla. Te-ai plictisit deja, nu? :)) Hai, că știu că unii dintre voi nici măcar n-ați avut răbdarea să citiți paragraful anterior până la capăt. Nu-i cu supărare, înțeleg perfect. Totuși, pentru că uneori asociația colaborează și cu instituții publice, este nevoie și de o prezentare mai scorțoasă.

Prezentarea mai puțin protocolară este cam așa: Youth 4 Future e o asociație care vrea să facă niște chestii faine pentru tineri (și nu numai), dar și pentru comunitatea asta în care trăim. Poate că împreună reușim să schimbăm ceva. Poate reușim să o facem mai frumoasă, mai dinamică și mai unită. Vrem să ajutăm oameni care au nevoie de ajutor, vrem să construim proiecte frumoase din care tinerii să învețe și altceva decât învață la școală. Dacă ne lasă pandemia, poate facem și niște competiții sportive.

Povestea este simplă: cândva, în epoca de dinainte de COVID, îmi plăcea să alerg. Și mă deranja puțin că în urbea noastră nimeni nu organiza nicio competiție de alergare. Parcă mi-aș fi dorit să alerg cu un scop nu doar așa, de nebună, prin oraș. Așa că mi-a venit mie ideea să fac o asociație, pentru a putea organiza evenimente de alergat și de a și ajuta un copil. Despre el, o să vă povestesc la momentul potrivit. Din păcate a venit virusul ăsta schimbător de vieți și n-am mai reușit să organizăm competițiile de alergare. Așa că ne-am reprofilat: am pus bazele unui proiect de educație non-formală, pentru tineri. Pe care avem în plan să îl dezvoltăm, an de an. Avem idei. Avem oameni pe lângă noi dornici să dea o mână de ajutor. Sigur, ne mai trebuie și resurse financiare. Dar ne vom descurca noi, cumva. Important e că avem energie, entuziasm și vrem să facem chestii frumoase. Restul, la momentul potrivit.

Ce poți face tu pentru noi acum? Să ne ajuți să devenim mai vizibili. Spune-le și prietenilor tăi despre noi, invită-i să ne dea un LIKE la pagina de Facebook și un SUBSCRIBE la canalul nostru YouTube. Dacă avem cereri, facem cont și pe Insta și pe Tik Tok.

Hai, că nu cerem imposibilul. Un like și un subscribe și câte un share din când în când la postările de pe Facebook. Mulțumesc!

Cu recunoștință pentru implicarea voastră,
Ileana, de la Youth 4 Future