Cu ce ne ocupăm?

Promovăm educația non-formală și venim cu informații noi, care nu fac parte din nicio programă școlară, dar îți pot fi de ajutor. Căutăm modalități de a te face să gândești ”outside the box” sau ”în afara tiparelor”. Fiindcă societatea asta în care trăim are tendința de a te îndruma să rămâi în niște tipare. Ori tu, persoană inteligentă și creativă, vrei să te faci auzit, vrei să fii văzut, vrei să fii remarcat. Însă cum poți să faci asta, dacă toți încearcă să te țină într-o cutie?

De pildă, îți explicăm câte ceva despre arta fotografică. Pare destul de complicat la prima vedere, dar dacă ești puțin atent la noi, ai toate șansele să primești multe like-uri pe rețelele de socializare pentru un selfie bun sau pentru o fotografie cu emoție.

Vine o vreme când ai ceva de spus, dar nu știi cum. Un discurs bine alcătuit și bine susținut te ajută pe tine, tinere, să te faci auzit și înțeles. Tocmai de aceea cursurile noastre de artă oratorică îți pun la dispoziție niște trucuri simple cu ajutorul cărora îți vei structura bine informațiile pe care vrei să le transmiți, îți vei stăpâni cu ușurință emoțiile și vei atrage de partea ta un public numeros.

Un articol scris după regulile jurnalismului te poate ghida către o carieră despre care nu știi mare lucru, dar simți tu că ți-ar plăcea. Curiozitatea aia a ta s-ar putea să te ajute să devii un jurnalist bun de investigații, dar ce folos dacă n-ai idee care sunt regulile de bază ale jurnalismului? Poate vrei să participi la vreun concurs, sau la vreun proiect care va da bine la CV-ul tău, dar nu știi absolut nimic despre cum redactezi un articol sau un eseu. Uite, de-aia suntem noi aici, să te ghidăm puțin, astfel încât scrisul să-ți vină cu ușurință.

Sigur, nu te gândi că noi facem toată treaba în locul tău, trebuie să transpiri și tu puțin, dar în mod cert este mai ușor când nu faci asta singur, iar noi chiar te putem îndruma în direcția care prezintă interes pentru tine.

Dacă ai idei, întrebări, sau curiozități, fă-ți curaj și scrie-ne pe youth4future2020@gmail.com. Promitem să răspundem la toate mesajele și curiozitățile tale. Și, dacă nu știm răspunsul, cercetăm, ne informăm și revenim.