Susţine activitatea noastră!

Ce fac sponsorii pentru asociația noastră?
Sponsorii ne sunt, în primul rând, prieteni. Și ne sunt aproape, când avem nevoie de o mână de ajutor. Fie că îl cerem noi, fie că vine pur și simplu, ajutorul primit de la sponsori este întotdeauna binevenit. Chiar dacă vrei să ne fii sposor dar nu ai la dispoziție sume de bani pe care să le direcționezi către noi, ne poți ajuta și altfel: implicându-te activ în proiectele noastre. Poate că ești dispus să donezi niște produse, sau poate că ai pe lângă tine o mână de oameni săritori care vor să-și rupă din timpul lor și să facă voluntariat. Dacă nu ne poți oferi un ajutor material, nu-i cu supărare. Poate că ai pe lângă tine persoane care sunt dispuse să ne ofere diverse servicii de consultanță sau training. Sau poate că ai doar idei bune și vrei să le împărtășești cu noi. Indiferent sub ce formă vine către noi, ajutorul tău este întotdeauna important și promitem să îl prețuim.

Ce facem noi pentru sponsori?
Noi facem gălăgie și dăm de veste tuturor cine ne-a fost aproape, în orice proiect sau acțiune pe care o întreprindem. Știm că, uneori, faptele bune se fac în șoaptă, însă e important să se știe cine a pus umărul la treabă și ne-a fost alături. Punem siglele sponsorilor pe site-ul nostru, povestim în ce a constat ajutorul și, nu în ultimul rând, spunem ”mulțumesc”. Pentru că apreciem orice ajutor, oricât de mic.

Și tu ne poți ajuta! Cum?
Poți direcţiona 3,5 % din impozitul pe venit către o asociaţie, fundaţie sau organizaţie non-guvernamentală. Poți face asta în perioada ianuarie – mai, completând formularul 230, care va trebui depus la administraţiile financiare locale, iar veniturile provenite din acestea intră în contul ONG-ului abia la începutul anului următor. Stai, nu trece mai departe! Pentru că nu ți-am spus de unde poți descărca acest formular. Hai că e chiar simplu! Îl găsești oricând aici: formularul 230. Dai un print, îl completezi și îl duci la ANAF. Dacă nu îți permite timpul, îl putem duce și noi.

Dacă ești persoană juridică, poți să direcționezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. În anul 2004 în Codul Fiscal a fost introdusă o facilitate de impozitare dar foarte puține societăți comerciale fac uz de această înlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poți să scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferente. Legea impune două condiții: suma nu trebuie să depășească 0,5% din cifra de afaceri a firmei și trebuie să se încadreze în limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.