Acasă Invatare non-formala ARTICO 2021 | Învățarea non-formală, mai distractivă și mai facilă

ARTICO 2021 | Învățarea non-formală, mai distractivă și mai facilă

Într-o societate în care sistemul de învățământ are tendința de a uniformiza, tinerii trebuie încurajați să își descopere și ulterior să își dezvolte aptitudini practice, care le pot fi de folos atât în plan personal, cât și profesional, iar cunoștințele nou dobândite despre arta oratorică, arta fotografică și jurnalism ar putea fi puncte de plecare pentru viitorul lor. Au nevoie de îndrumare pentru a descoperi care sunt lucrurile pe care le-ar putea face cu plăcere și nu pentru că așa trebuie, iar unul câteva lucrurile esențiale pe care au nevoie să știe să le facă este să își susțină un punct de vedere, să învețe să se exprime, prin diverse mijloace.
💬 ARTA ORATORICĂ – PUBLIC SPEAKING, reprezintă acţiunea prin care un individ se exprimă public în compania unui grup. Atelierele din cadrul proiectului nostru îmbunătăţesc această capacitate şi o dezvoltă. Participanţii vor putea să se exprime liber, coerent şi corect atunci când vor să exprime sau să susţină o idee în mod public.
📸FOTOGRAFIA – Majoritatea tinerilor sunt împătimiţi ai tehnologiei, iar fotografia nu lipseşte din viaţa lor, fie că vorbim de prezenţa în mediile online sau offline. În ateliere noastre, participanţii vor învăţa bazele editării foto, realizarea corectă a unei fotografii şi care sunt mediile online din social media sigure pentru postarea acestora.
📺JURNALISMUL – Participanţii vor învăţa cum să se exprime corect jurnalistic, o modalitate care îmbină atât elementele de bază ale gramaticii, câmpului lexical media, cât şi realizarea de script-uri sau scenarii pentru videoclipuri de scurtă durată, foarte mulţi tineri fiind prezenţi în mediul social pe platforme cu conţinut video.
Atelierele din cadrul proiectului nostru îi ajută nu doar pe plan personal, ci şi profesional, toate aptitudinile şi capacităţile dezvoltate fiind competenţe reale căutate pe piaţa muncii, precum: editarea foto/video, exprimarea corectă în scris şi oral, jurnalismul şi capacitatea de promovare a unor servicii sau produse.
Youth 4 futurehttps://youth4future.ro
Asociația Educațional Culturală pentru Sport și Tineret YOUTH 4 FUTURE este o asociație non-guvernamentală care are ca scop implicarea tinerilor în diverse proiecte, activități și evenimente pentru promovarea sportului, a culturii sportive şi educaţiei prin spiritul fair-play, conştientizarea culturii, a educaţiei şi a şcolii drept parte componentă a vieţii noastre, precum și promovarea culturii sub toate aspectele sale, promovarea valorilor sociale, promovarea respectării demnităţii umane şi a drepturilor universale ale omului, eliminarea tuturor formelor de discriminare culturală, etnică, lingvistică, religioasă, rasială sau sexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

De Ziua Europei, copiii din Buzău sunt invitați duminică la joacă!

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar Județean cu suportul Instituției Prefectului - Județul Buzău organizează duminică, 8 mai, o serie de activități...

Concurs de eseuri, pentru elevi, cu tema: ”Contribuția Uniunii Europene la democrația și pacea în lume”

Europe Direct Buzău lansează concursul cu tema ”Contribuția Uniunii Europene la democrația și pacea în lume”, cu ocazia zilei de 9 mai – ziua...

EDUCAȚIE FINANCIARĂ | De vorbă cu leul. Un proiect în parteneriat cu Primăria Buzău

DE VORBĂ CU LEUL Ghidul nostru de educație financiară se dorește a fi o oportunitate pentru adolescenți și tineri de a învăța cum funcționează banii,...

ARTICO 2021 | VIDEO – Artă oratorică: frica de a vorbi în public

Bună! Sunt Ileana, de la Youth 4 Future și astăzi vreau să îți vorbesc despre frica de a vorbi în public, mai precis despre...

Recent Comments