Bună! Sunt Ileana, de la Youth 4 Future și astăzi aș vrea să îți vorbesc despre fotografia cu telefonul și, în special despre selfi-uri.

7 SFATURI PENTRU UN SELFIE REUȘIT
1. Atenție la lumină! Fără ea, nu avem fotografii, așa că lumina merită toată atenția noastră! Nu vă feriți să testați impactul ei asupra imaginii finale. Este un element creativ, așa că descoperiți părul de foc, raza de soare sau silueta cu picioare lungi de lângă voi. Lumina zilei este ideală pentru fotografie. În acest caz, ar trebui să te întorci cu fața către sursa de lumină. Dacă soarele este prea luminos, poți utiliza o perdea ușoară în interior, care va înmuia razele soarelui și, dacă ești în aer liber, ascunde-te la umbră. Camerele întunecate sau prea luminoase distorsionează culorile sau creează umbre inutile în fotografie. Bineînțeles, poți folosi blițul, dar în acest caz există riscul de a obține un selfie cu ochii roșii.

2. Părți bune și părți rele. Lecția de autocunoaștere facială. Cum să alegi unghiul potrivit?
Personajul principal ești tu, așa că află care este cel mai favorabil unghi pentru tine. Sunt o multitudine de sfaturi despre cum să pozezi ca să arăți mai bine. Un sfat simplu este cel de a împinge ușor capul înainte și de a trage de bărbie, la fel de ușor, în jos. În felul ăsta eliminăm riscul bărbiei duble și pronunțăm oasele maxilarului.

De obicei, fiecare față are 2-3 unghiuri standard din care poate fi fotografiată, pentru a obține o fotografie reușită. Pentru a găsi aceste poziții, ar trebui să încerci să faci fotografii din diferite unghiuri și să alegi selfie-urile care îți plac cel mai mult. Fotografiile cu fața întoarsă cu 30 – 45 de grade arată latura cea mai voluminoasă și „plină de viață”, dar din ce parte este mai bine să faci o fotografie, este o întrebare la care găsești răspuns numai după ce încerci mai multe unghiuri. Poți face și o fotografie de sus – ochii par mai mari, fața este mai alungită, iar mediul înconjurător și ținuta sunt, de asemenea, vizibile.

3. Fă-ți fața să pară naturală!
Cel mai bun decor pentru orice fotografie este un zâmbet. În funcție de ideea fotografiei, poți să portretizezi orice emoție: tristețe, grijă profundă, bucurie, dar în același timp este important să nu exagerezi cu actoria, pentru a nu arăta ridicol.

4. Spune ”Cheeseeeeee!” Nu sta serios! 🙂
Ca în orice alt stil de fotografie, originalitatea este importantă. Integrează elemente diverse în selfi-urile tale pentru a da câte o poveste individuală fiecăruia. Joacă-te cu mimica feței și învață să zâmbești la cameră.

5. Atenție la fundal
Un selfie poate surprinde pe lângă față și alte elemente în cadru. Folosește-te de locație, fundal, obiecte pe care să le introduci în imaginea ta astfel încât să poți spune ceva diferit despre fiecare selfie în parte. Atenție însă la fotografiile făcute în dormitor. Fundalul patului nefăcut și al hainelor aruncate pe podea nu este cel mai reușit. Pe stradă, în interior, în mijloacele de transport sau acasă, înainte de a-ți face un selfie, ar trebui să arunci o privire atentă în jur. Fotografia nu trebuie să conțină nimic inutil, care nu face parte din idee.

6. Adună-ți prietenii la poză!
Dacă suntem de acord că selfie-urile documentează momente frumoase din viața noastră, atunci prezența celor dragi este absolut necesară 🙂 Prezența unui prieten, rudă sau animăluț de companie poate da cu ușurință o pată de culoare fotografiei tale. În plus, te ajută să conturezi și mai bine momentul la care iei parte.

Selfie-urile cu prietenii sunt un atribut esențial al unei călătorii comune, vacanțe, petreceri sau orice alt eveniment. Este imperativ să reunești întreaga gașcă și să faceți o fotografie de grup. Ar fi perfect dacă s-ar găsi și un selfie stick pe cei prezenți. O fotografie a unei găști numeroase ar trebui să fie filmată de sus în jos, cu camera ușor ridicată deasupra capului. Puteți să vă faceți selfie-uri și să vă așezați în cerc, cap la cap sau pe umărul celuilalt. Această opțiune este excelentă pentru fotografia pe plajă sau în aer liber.

O alternativă este o fotografie în care întreaga gașcă privește camera de sus. Dar, în acest caz, va fi necesară o iluminare suplimentară, astfel încât fețele să nu pară prea întunecate.

Poți face un selfie frumos cu un grup de prieteni în fundal. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să-i strângi pe toți împreună, apoi să mergi cu camera cu câțiva pași înainte. În acest caz, puteți face fotografia fără un selfie stick, dar trebuie să încercați mai multe ipostaze, pentru a aduce pe toată lumea în cadru.

7. Nu uita de accesoriile creative
Muvit – kit lentile
Pentru pasionații de fotografie cu telefonul mobil avem cadoul perfect – un set de lentile (obiective) creative. Cu ajutorul lor vei putea modifica unghiul de cuprindere sau distanța de focalizare. Setul cuprinde un obiectiv macro, un fisheye (ochi de pește), un wide și un polarizor.
Selfie stick
Acest pachet conține suport pentru fixarea telefonului, este reglabil, cu braț telescopic și telecomandă. Fiind compatibil atât cu sistemul de operare Android, cât și cu celălalt pentru IOS, acest băț va lărgi cadrul tău și te va ajuta să schimbi unghiul și perspectiva din care fotografiezi.
Lumina de fundal
Dispozitivele portabile speciale, sub formă de plăci sau inele, îți permit să faci fotografii cu o distorsiune minimă a culorilor, chiar și pe întuneric. Becurile speciale oferă un iluminat cât mai aproape de natural posibil. Mărimea mică a gadgetului îți permite să îl ascunzi în poșetă sau chiar într-un buzunar și, dacă este necesar, să faci un selfie frumos pe fundalul unui oraș noaptea, într-o cameră întunecată sau într-un club.
Smartphone-ul rezistent la apă
Îți permite să îți faci fotografii în piscină, într-un parc acvatic sau în ploaie. Aceste smartphone-uri sunt o alternativă excelentă la camerele subacvatice scumpe. Cu toate acestea, ele nu pot fi folosite pentru scufundări. Pe lângă diverse gadgeturi, există și multe aplicații pentru smartphone-uri care te vor ajuta să remediezi sau să ascunzi rapid imperfecțiunile dintr-o fotografie.

CELE MAI BUNE SELFIE-URI
Una dintre cele mai importante componente ale unui selfie frumos este o poziție bine aleasă. Poziția corectă va sublinia avantajele figurii și feței și va ascunde defectele.

Un selfie care surprinde doar fața poate fi soluție ideală, dacă nu vrei să arăți haine sau kilograme în plus. Pentru o astfel de imagine, principalul lucru este întoarcerea corectă a feței. În acest caz, camera ar trebui să fie la același nivel cu ochii. Nu trebuie să apleci înainte fruntea sau bărbia, deoarece acestea le vor mări vizual. Smartphone-ul ar trebui să fie paralel cu fața, indiferent de înclinarea capului.

În plină creștere
Pentru a face corect un selfie complet, ar trebui să îți îndrepți umerii, să îți tragi stomacul și, de asemena, să tragi de bazin înapoi. Camera adaugă vizual câteva kilograme, astfel încât o postură nefirească în viața de zi cu zi va arăta feminină și grațioasă în fotografie. Umerii îndreptați larg vor face ca talia să fie mai subțire în contrast.

Pe jumătate întors
Pentru un selfie pe jumătate, trebuie să te concentrezi pe piciorul din față și să îți întoarci umerii spre cameră. Stomacul trebuie atras cât mai mult posibil. Astfel, talia se va vedea mai subțire.

Vedere de sus
Selfie-urile de top sunt o opțiune excelentă pentru a prezenta o ținută sau una dintre părțile corpului – decolteu, burtă, picioare sau chiar pantofi. În prim-planul unei astfel de fotografii vor fi ochii sau buzele – aici ar trebui să experimentezi cu camera.
Pentru a evidenția zona pieptului trebuie să ridici capul în sus, menținând smartphone-ul paralel, cu mâna liberă strângându-te ușor deasupra taliei. Pentru a scoate în evidență picioarele subțiri, poți face o fotografie în timp ce stai. Genunchii nu trebuie ridicați în sus pentru a nu părea mai mari decât sunt în realitate.

Minciuna
Pentru a face un selfie frumos în timp ce stai întins, este nevoie de multă flexibilitate. Imaginile cu fete întinse pe burtă captează atenția celor care le privesc. În acest caz, pelvisul trebuie ridicat, îndoind bine în partea inferioară a spatelui. Partea superioară a corpului trebuie ridicată, iar tu te poți sprijini pe coate.

Indiferent de poza selfie pe care o alegi, nu uita de machiaj. Niciun filtru nu poate ascunde ochii obosiți sau cearcănele. Prin urmare, chiar și pentru o fotografie fără machiaj, ar trebui să te pregătești puțin înainte.

GREȘELI FRECVENTE ATUNCI CÂND FACI SELFIE-URI
Pentru a face un selfie frumos și a nu arăta ridicol, trebuie să eviți greșelile obișnuite în astfel de fotografii: fața de rață sau „buzele de rață” este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac multe fete. De cele mai multe ori o astfel de expresie facială provoacă doar ridicol; de asemenea, trebuie să te asiguri că nu apar obiecte străine, oameni, incidente, în fundalul fotografiei.

Astfel de fotografii fie provoacă o mulțime de discuții despre ceea ce se întâmplă în spatele lor, fie sunt asociate cu neglijență și dezordine. De asemenea, este recomandat să eviți ipostaze ne-naturale pentru a-ți arăta toată sexualitatea, flexibilitatea, agilitatea și multe altele. Nu îți înclina capul prea mult într-o parte pentru că se va crea efectul unui gât rupt; ochelarii de soare folosiți ca accesoriu pentru fotografiile de interior sunt, de cele mai multe ori, ridicoli. De asemenea, evită un machiaj prea încărcat. Camera, după cum știi, „mănâncă” machiajul, dar asta nu înseamnă că trebuie să uiți de simțul proporției.

Când faci un selfie, este important nu numai să te gândești la relevanța și frumusețea acestuia, ci și la propria siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here